Menu
0

悶悶地,自己影返輯相囉~

Posted by Lab Star Beauty on

好多人都話香港人生活多姿多彩,但唔知大家會唔會有以下呢個煩惱呢?

就係約到人,但就搵唔到野做呀......有時辛辛苦苦係百忙中約齊幾個好閨蜜,偏偏就諗唔到咩有意義嘅事可以做,最後又渾渾噩噩咁過左日,真係覺得好浪費呀!

相信唔少朋友仔平日出街都不外乎係行街睇戲食飯不停loop,次次做一樣嘅嘢都咪話唔悶,最慘係事後咩有價值嘅回憶都諗唔返,直頭覺得自己好似冇出過街添呀。唔想時間白過就要留住當下等第時回憶到,而要留住留下就緊係要影返輯相啦......所以諗唔到做咩好,不如齊齊去影靚相,留個記念都好呀嘛!



其實香港地雖然地方唔大,靚景都唔少架,今次就搵黎4個香港影相靚地點比大家參考下!

。觀塘海濱公園:寬敞新淨、空氣清新可以話係觀塘海濱公園嘅代名詞,企係長長的海旁走廊上,係海風配合下影打女神相又得,坐係綠油油嘅草地上,搵棵大樹靠下影文青寫真又得,點影點靚呀,最重要係夠就腳,係觀塘地鐵站B2出口行15分鐘左右就到啦!

。彩虹邨:屋邨都可以做景點?是的,之唔係呢條靚靚嘅彩虹邨囉,係1960年代落成嘅佢邨如其命,整幅外牆都油上左紅橙黃綠青藍紫的油漆,七彩繽紛咁,令人望到心情都好返,真係相當吸引架,所以呢條香港最美屋邨絕對係影相好去處。

。機場維修區:機場除左去旅行會去,其實拎黎取景都相當唔錯架,一來唔似市區咁多高樓大廈,可以見到整個夕陽西下嘅景色,再加埋眼前的一望無際嘅無敵海景,真係冇得彈!係昏黃嘅天空、波光粼粼嘅海光下影相,淨係個意景都爆哂棚啦。

。西環泳棚:係繁榮喧鬧嘅市區,西環泳棚嘅寧靜可以話成個世外桃源咁。泳棚並唔係咩新建成、現代化嘅地方,但正正係個種古舊樸素嘅感覺最為吸引。泳棚上伸延到海面上嘅小橋唔寬闊,大概只企到兩至三個人,企係上面望住海影張相真係有啲鐵達尼號feel架!

現代人生活勞碌,見朋友嘅時間買少見少,難得出去當然要留低啲美好回憶,能夠搵埋三五知己去影下靚相,第時睇返都可以回味當日嘅點點滴滴,有意義又夠特別,有時間不妨試下!

最緊要出去之前做好保濕同防曬,注意紫外線指數的強弱,因為紫外線的傷害是一直會累積下去,使皮膚有機會出現皺紋、色素斑。

 

可以當妝前底霜Elta MD物理防曬
 
Elta MD UV Clear Broad-Spectrum #SPF46 Elta MD UV Clear Broad-Spectrum #SPF41

Share this post



← <<Older Post Newer Post>> →


留言 Leave a comment

請注意,評論必須經過批准才能發布