Menu
0

快速打造完美妝容﹗

Posted by Lab Star Beauty on

每次化妝都要起壇,倒哂D野出利足樣搽,就連拎出街既化妝袋都重過個袋啊。

快速打造完美妝容﹗
今日想同大家講下化妝既步驟,化妝化得好點少得係妝前做返個護膚步驟,呢個步驟決定左底妝貼唔貼、會唔會脫妝、會唔會浮粉等等既問題。好似浮粉,通常都係保濕無做好或者底妝產品太乾而導致既。當然都有可能係其他原因,但係大部分既浮粉做好保濕就唔會發生了。
-
基本上係趕急既早上係黎唔切做咁多野架,而妝前乳功能在於妝前增加保濕度、使底妝較服貼。所以我會揀用Facial Primer & Brightener 亮麗柔滑保濕打底乳,咁就一舉多得喇。一支收毛孔、控油、補濕、緊緻,更可作面霜使用的天然妝前打底,成分天然,植物營養價值極高,利用大自然各種精華,賦予極高的抗氧美白成分,滋潤肌膚,毛孔變得細緻,質地清爽,肌膚在充分的營養下,上妝細緻貼服再沒有難度。
Facial Primer & Brightener 亮麗柔滑保濕打底乳

Facial Primer & Brightener 亮麗柔滑保濕打底乳液
(50ML)

要有靚既底妝,最少都要有3個步驟,但為左慳時間,粉底我會揀用BB霜,除左可以均勻膚色,佢既coverage都比較高,變左遮瑕產品都可以省略。但係要揀一款啱既BB Cream都唔容易,好多時都會因為太厚同太笠而卻步。如果遇到啱既BB Cream就可以慳好多功夫。我搵左呢枝超貼面唔會油笠笠既BB Cream喇,一支能提供粉底、遮瑕、防曬及保濕四大完美效果,成份絕對天然,不造成毛孔阻塞及低敏感性,內含豐富生果植物營養,提供高度滋潤,輕輕一塗就能讓您皮膚達到完美色澤,結合天然的礦物質顏色。可以讓您毛孔、細皺、色斑、眼圈瞬間抹掉,提供持久亮麗遮瑕度,配合天然SPF25防曬指數,就係我地一直想擁有既BB粉底霜。


Full Coverage Mineral BB Cream  BB粉底霜 SPF25
(50ML)

定妝方面,蜜粉既作用是吸附油脂,如果唔用蜜粉就會好容易甩妝或沾到衣服。通常都係用粉撲或者蜜粉掃,可以一次過大面積同均勻咁將粉吸附係面部。首要條件係質地要夠薄夠滑,用起上泥就唔怕會好厚粉或者變左粉樣。而Dry Sunscreen 防曬粉質地幼滑、輕輕一掃就有SPF 30高度防曬,有效抵擋UVA & UVB,同時阻隔空氣污染物,仲可以當蜜粉用黎吸油定妝,有埋海綿粉撲,隨時隨地補防曬,方便快捷。
Dry Sunscreen 防曬粉SPF 30
Dry Sunscreen 防曬粉SPF 30
(17.5G  
色號:Golden)

最後可以揸埋有滋潤咀唇效果既唇膏,色彩隨住ph值而變色,唔駛擔心唔岩色,可以精精神神咁返工出街喇。希望我既小小心得可以幫到你係每一個早上訓多10分鐘喇!


Lip and Cheek Stain 變幻唇膏 
(Pink,Peach,Red)



以上LALA推介既產品都係天然化妝品 - jane iredale全系列礦物質彩妝 - 醫學界一致肯定,天然成份,絕無防腐劑。嚴選高質量的醫療級及有機成份,對肌膚極有效益,並通過多項安全、低敏、皮膚專科測試,配合抗菌抗炎成份,所有膚質都可以安心使用。更加值得留意既係jane iredale榮獲Skin Cancer Foundation全力推薦使用的防曬產品,由此可見佢既成份係非常天然,大家可以放心使用。

 


Share this post



← <<Older Post Newer Post>> →


留言 Leave a comment

請注意,評論必須經過批准才能發布